Baas van Van Avermaet maakt de balans op: "Acht ongelooflijke dagen in het geel voor Greg"

Baas van Van Avermaet maakt de balans op: "Acht ongelooflijke dagen in het geel voor Greg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dit jaar was hij algemeen directeur bij BMC en volgend jaar zal hij zijn werk verder trachten te zetten bij CCC. Eerst wilde Jim Ochowicz wel nog even de balans opmaken van 2018. De periode waarin Greg Van Avermaet het geel droeg in de Tour, springt in het oog.

Er was ook nog ander succes in de Tour. "Onze overwinning in de ploegentijdrit was een hoogtepunt. We stonden niet alleen als team op het podium, maar Greg Van Avermaet veroverde voor de tweede keer in zijn carrière de gele trui. Het waren acht ongelooflijke dagen in het geel voor Greg", weet Ochowicz.

Hij haalt ook nog de zeges van Van Avermaet aan in Yorkshire en Oman. Op het einde van het jaar was Teuns de Belg die zich in de kijker reed. "In de Vuelta toonde Dylan Teuns doorzettingsvermogen en liep hij slechts nipt een ritzege mis. Dylan sprintte in Lombardië naar plek drie, de eerste van ongetwijfeld vele podiumplaatsenn in klassiekers."

EERBETOON AAN RIHS

En het voornaamste van al: de prestaties van de ploeg zijn een eerbetoon aan Andy Rihs. "We dragen het seizoen 2018 op aan de voormalige eigenaar van BMC. Met CCC slaan we een nieuwe richting in, maar we zullen Andy altijd dankbaar zijn voor zijn vriendschap en zijn steun."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties