Ex-renner van Rabobank en Vacansoleil stopt op 32-jarige leeftijd met koersen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Ex-renner van Rabobank en Vacansoleil stopt op 32-jarige leeftijd met koersen
Foto: © photonews

De 32-jarige Nederlander Rob Ruijgh heeft het einde van zijn wielercarrière aangekondigd. De renner van het Belgische Tarteletto-Isorex vindt het welletjes geweest.

Ruijgh reed in zijn carrière ook nog voor onder meer Rabobank en Vacansoleil. Zijn enige profzege boekte hij in 2017 toen hij de Ronde van Iran won. "Beste fietsvrienden, aan alles komt een einde...", opent Ruijgh. "De laatste seizoenen heb ik keer op keer tegen het licht gehouden of het zinvol was om verder te gaan met m'n actieve wielerloopbaan, dat was het absoluut."

"Ik begon als jongetje van 9 jaar. Ik heb mezelf vanaf toen ieder jaar opnieuw naar een hoger niveau kunnen tillen. Ik ben op mooie plekken op de wereld geweest en heb daarbij veel mensen leren kennen."

Plezier op nummer 1

"Plezier heeft bij mij altijd op nummer 1 gestaan om het beste uit mezelf te halen in het bedrijven van de sport! Bijvoorbeeld om door weer en wind te trainen, maar ook in de benadering van een wedstrijd en het rijden ervan. Begonnen als hobby en van mijn hobby uiteindelijk mijn beroep kunnen maken. Geweldig! Ik ben trots dat mijn harde werken heeft geloond en ik één van die uitverkorene ben geweest."

Maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging voor de 32-jarige Ruijgh. "Het afgelopen jaar begon mijn beroep weer meer en meer op mijn hobby te lijken! Samen met mijn gezin hebben we besloten dat het dan tijd begint te worden om af te bouwen en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen."

"Ondanks de leuke en sympathieke aanbiedingen staat m'n besluit vast en is het hoogtijd om de eer aan mezelf te houden en terug te blikken op een fantastische tijd!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties