Geen toekomst voor het veldrijden? Niets is minder waar!
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Veldrijden zit in de lift bij de jeugd

Geen toekomst voor het veldrijden? Niets is minder waar!

Doordat sommige wedstrijden door de dominantie van Mathieu van der Poel wel heel erg snel beslist worden, wordt hier en daar getwijfeld aan de toekomst van het veldrijden. Daar moeten we ons echter geen zorgen over maken. Het enthousiasme van de jeugd is immers aandoenlijk.

Bij de toekomst van eender welke sport is het kijken naar wat er beweegt bij de volgende generatie(s). Op dat vlak zit het wel goed in het veldrijden. Tal van jonge rennertjes voelen zich geroepen om op het fietsje te kruipen en te proeven van de cross. Dat zie je aan het aantal groeiende deelnemers uit de jeugd.

Wat alleszins helpt, is dat één van de legendes uit de sport er volop zijn schouders onder zet. Ere wie ere toe komt. Naast zijn bezigheden bij de profs zet Sven Nys zich ook in voor de begeleiding van de jongste talentjes. Op de Sven Nys Academy kondigden zich onlangs 500 rennertjes aan.

Dat soort cijfers vertaald zich ook in de wedstrijden bij de jeugd. In heel wat wedstrijden moet men wegens het grote aantal aanvragen een aparte wedstrijd organiseren voor de eerstejaarsnieuwelingen en tweede jaars. En waar dat nog niet het geval is, zit dat er ook aan te komen.

INSPIRERENDE HELDEN

De helden van vandaag zijn natuurlijk ook een inspiratie voor de sterren van morgen. Iets wat van alle tijden is, maar doordat ze via sociale media enz. erg toegankelijk zijn, spreekt het misschien nog meer tot de verbeelding. Bij de nieuwelingen liet Jente Michels bijvoorbeeld al heel wat knappe solo's zien. Op zijn van der Poels, grapt men dan.

Enerzijds een beetje lachwekkend bedoeld natuurlijk, maar het pusht en motiveert die jonge gastjes wel om het beste uit zichzefl te halen. Zonder hen echt zware druk te gaan opleggen. En ja, het is waar, de cijfers van de tv-uitzendingen in de cross zijn in dalende lijn. Maar in het jeugdveldrijden is alles aanwezig om de sport in leven te houden.

Meer nieuws

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties