Kasseivreters kunnen hun hartje ophalen in Belgische eendagskoers

Kasseivreters kunnen hun hartje ophalen in Belgische eendagskoers
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fabio Jakobsen, Amaury Capiot en Hugo Hofstetter kaapten dit jaar een podiumplek weg in Nokere Koerse. Als ze daar ook volgend jaar in willen slagen, zullen ze de kasseispecialist in zichzelf moeten aanspreken. Er komen immers een paar kasseistroken bij.

Door er enkelen toe te voegen, hopen de organisatoren op een verhoogde spektakelwaarde. "In de twee finale lussen steekt telkens de kasseistrook van Lededorp", legt koersdirecteur Rony De Sloovere uit aan Het Nieuwsblad. "We trekken langs de woning van Johan Museeuw om Lededorp te kunnen meepikken."

Die zal daar wel blij mee zijn, maar voor de nog steeds actieve renners heeft dit wel wat gevolgen. "Daardoor wordt de kasseistrook van de Huisepontweg anders aangesneden. Dit keer beginnen ze er nagenoeg vanuit stilstand aan na een bocht van negentig graden."

EERSTE VROUWENEDITIE

De 74ste editie van Nokere Koerse gaat woensdag 20 maart door en start op de Markt van Deinze. In totaal zullen de renners liefst 22 kilometer aan kasseien afleggen. Er komt ook een eerste editie voor vrouwen van Nokere Koerse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties