Uitstap naar veldrijden heeft belangrijk doel voor Stybar: "Duelleren met van der Poel en van Aert is niet eerste ambitie"

Uitstap naar veldrijden heeft belangrijk doel voor Stybar: "Duelleren met van der Poel en van Aert is niet eerste ambitie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zdenek Stybar laat het veldrijden nog niet helemaal los. Ook dit jaar keert hij terug voor een aantal crossen, vier om precies te zijn. Als het allemaal goed meevalt, kunnen er zelfs nog bijkomen. Wilfried Peeters hoopt dat de Tsjech er ook beter van kan worden.

"Na Baal evalueren we en bekijken we, afhankelijk van hoe het Zdenek is vergaan, of er nog extra crossen bijkomen. Van 10 tot en met 20 december werkt hij op stage in Calpe gewoon zijn wegtrainingen af", schetst Peeters de voorbereiding van Stybar in Het Laatste Nieuws. "Daarna zal hij wat 'mixen'."

EXPLOSIVITEIT TERUGVINDEN

In het beste geval levert het ook iets op. "Styby staat voor een belangrijk jaar, want zijn contract loopt af. Bedoeling is om zijn explosiviteit terug te vinden van zijn topperiode in het veld. Steeds weer optrekken na elke bocht, dat zal hem in die zin deugd doen."

Het is dus niet zo dat Peeters van hem meteen een resem overwinningen verwacht. "Duelleren met Mathieu van der Poel en Wout van Aert is niet zijn eerste ambitie. Dat zit er volgens mij niet in. Uiteraard kan zijn techniek niet volledig weg zijn. Maar hij zal het verschil in niveau, vergeleken met pakweg vijf jaar geleden, wel heel snel merken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties