Voor één keer zijn de ogen niet op de jongste Van der Poel gericht: "Die vijf zeges is een mooi streefdoel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Voor één keer zijn de ogen niet op de jongste Van der Poel gericht: "Die vijf zeges is een mooi streefdoel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hasselt vormt het decor van de tweede manche van de Soudal Classics. Bij gebrek aan heel wat toppers en grote namen krijgen de renners van de tweede rij hun kans op een mooie zege. Daarbij ook David van der Poel.

De oudste van de broertjes Van der Poel trekt met vertrouwen en 4 zeges dit seizoen in de rugzak naar Hasselt. "Door de afwezigheid van Mathieu en Wout zal er op een hele andere manier gekoerst worden", weet David van der Poel.  "In andere wedstrijden moet je een uur lang zo hard mogelijk trappen, nu zal het er veel tactischer aan toe gaan."

"Stilstaan, optrekken, wachten en aanvallen. Die manier van koersen ligt me veel beter", zegt de Nederlander, die dit seizoen al 4 keer in het buitenland maar nog niet in België won. "Die vijf zeges is een mooi streefdoel, maar daar ben ik niet te hard op gefocust."

"Na een goede zomer is er nog niet uitgekomen wat ik verwacht had"

"Ik heb getwijfeld om op stage te gaan, maar in deze periode krijgen renners zoals ik een aantal unieke kansen. Die wilde ik niet laten liggen. Zeker omdat het seizoen, ondanks die vier zeges, een beetje is tegengevallen. Na een goede zomer is er nog niet uitgekomen wat ik verwacht had", bekent de 26-jarige crosser van Corendon-Circus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties