38-jarige Ellen Van Loy boekt in Hasselt haar eerste zege van het seizoen na bijzonder spannend slot

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Hasselt
| 39 reacties
38-jarige Ellen Van Loy boekt in Hasselt haar eerste zege van het seizoen na bijzonder spannend slot
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Soudal Classic in Hasselt is bij de vrouwen gewonnen door Ellen Van Loy. De Telenet Fidea-renster startte sterk en gaf haar koppositie nooit uit handen, ondanks een straffe remonte van Denise Betsema.

Zoals gewoonlijk kwam de beste start van de ervaren Van Loy, die meteen de wedstrijd in handen nam. In de achtervolging trachtte wereldkampioene Cant op te schuiven, maar de Lilse kreeg het gezelschap van haar nichtje Loes Sels en Inge van der Heijden. Denise Betsema was op achtervolgen aangewezen.

Nieuwe fiets Cant

Een fietswissel leek deugd te doen bij Cant, die het voortouw nam in de achtervolging op Van Loy. Ondertussen reed seizoensrevelatie Betsema rond op een 5e plek. Cant kreeg enkele lengtes voorsprong op haar concurrenten en ging vol op zoek naar de leidster die een bonus van 20 seconden had. 

Sels kraakte niet na enkele inspanningen van de wereldkampioene, al had ze het vooral in de zandstrook moeilijk en moest ze uiteindelijk in het slot van de race lossen. Cant kwam echter te laat om een sterke Van Loy nog te remonteren en zag Betsema nog op en over haar gaan.

De renster van de ploeg van Sven Nys boekte in de Limburgse hoofdstad haar eerste zege van het seizoen, al kwam Betsema nog erg dicht. De Nederlandse van Marlux-Bingoal werd 2e, Cant 3e. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties