Klaas Vantornout is zijn passie niet kwijt: "Collega's die zich na hun carrière helemaal laten gaan, dat versta ik niet"
Redactie
| 4 reacties

Klaas Vantornout heeft geen last van het zogenaamde zwarte gat

Klaas Vantornout is zijn passie niet kwijt: "Collega's die zich na hun carrière helemaal laten gaan, dat versta ik niet"
Foto: © photonews

Klaas Vantornout verveelt zich niet na zijn veldritcarrière. Fitness, strandfietsen, jeugdinitiatie... Noem het maar op. Maar in tegenstelling tot enkele collega's laat Vantornout zich niet gaan en heeft hij dus géén last van het zogenaamde zwarte gat.

Sinds zijn pensioen als veldrijder doet Vantornout veel aan powertraining. "Wat de hel is voor mij? Als ik pakweg 15 kilogram zou bijkomen, dat zou voor mij de hel zijn", vertelt de West-Vlaming in Het Nieuwsblad. "Ik let nog altijd op mijn voeding. Is dat een opgave? Helemaal niet. Het is de normaalste zaak van de wereld, dat ontbijt met yoghurt en granola en die boterhammen met kippenwit."

"Ik sport ook nog veel en heb er zelfs twee à drie kilo spiermassa bijgekregen. Collega's die zich na hun carrière helemaal laten gaan, dat versta ik niet", vervolgt Vantornout. "Ik vraag me dan af of je ooit graag op een fiets hebt gezeten. De passie waarmee je jarenlang elke dag hebt gesport, die kan toch niet van de ene dag op de andere verdwijnen?"

Frietje

Vantornout geniet dus nog steeds na zijn actieve carrière als crosser. "Ik zou ze de kost niet willen geven, de mensen uit het wereldje die me massaal gewaarschuwd hebben voor het grote zwarte gat na de actieve loopbaan. Awel, ik ken dat gat niet. Ik voel me top en geniet van elke dag. En daar mag gerust af en toe een frietje bij. Maar niet iedere dag, uiteraard", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties