Michel Wuyts ziet verschillende kanshebbers voor Kristallen Fiets
Redactie
| 14 reacties

Michel Wuyts heeft geen idee we met Kristallen Fiets aan de haal gaat

Michel Wuyts ziet verschillende kanshebbers voor Kristallen Fiets
Foto: © photonews

De uitreiking van de Kristallen Fiets vindt woensdag plaats. Michel Wuyts blikt al eens vooruit in zijn column in Het Laatste Nieuws. Voor het eerst in jaren kondigt er zich geen torenhoge topfavoriet aan. Het kan dus alle kanten uit, al is er wel één renner die de beste cijfers kan voorleggen.

Wie gaat de Kristallen Fiets winnen? "Ik weet het niet en dat is een vreemde ervaring", geeft Wuyts toe. "De vorige vijftien jaar was van twijfel geen sprake. Museeuw, Van Petegem, Boonen, Nys, Gilbert en Van Avermaet, ze zouden de meest authentieke wielerprijs van bij ons wel meepikken. Het gala bekroonde de voorspelde winnaar."

Niet zo dit jaar. Laat ons dus de verschillende kanshebbers eens bekijken en ook de manier van stemmen. "Ex-winnaars en vedetten van weleer stemmen bij twijfel eerder instinctief: 'Doe ons die guitige gretige Lampaert maar'. Er zijn ook de behoudsgezinden die Van Avermaets acht gele Tourdagen niet geringschatten."

CIJFERS IN VOORDEEL WELLENS

Al kunnen er ook andere factoren spelen. "Cijfermatig en sportief inhoudelijk kan niemand naast Tim Wellens. Klimmersrit in de Giro, eindwinst in de onderschatte Ruta del Sol. Toch werd Wellens door zijn eigen collega's in de Flandrien op plaats vier gezet. Ik ga er in elk geval van uit dat hij met een fraaie podiumplaats krijgt waar hij recht op heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties