Tweede beste tijd ooit voor De Ketele & co levert pak punten op

Tweede beste tijd ooit voor De Ketele & co levert pak punten op
Foto: © photonews

De boodschap is aangekomen bij de Belgische pistiers: ze weten dat ze punten moeten scoren in Berlijn en begonnen daar al mee in de ploegenachtervolging. Kenny De Ketele zette samen met zijn maatje Robbe Ghys en ook nog Lindsay De Vylder en Moreno De Pauw een knappe prestatie neer.

In de kwalificaties van de ploegenachtervolging reed het Belgisch kwartet de zevende tijd, waardoor het door mocht gaan naar de reeksen. Verrassend was de uitschakeling van de Italiaanse ploeg, die toch met Elia Viviani aan de start was verschenen.

MINDER DAN 2 SECONDEN BOVEN BELGISCH RECORD

De uiteindelijke eindtijd van de Belgen in deze wedstrijd was 3.58.911, de tweede beste tijd die De Ketele en zijn maats ooit gereden hebben. Het Belgisch record staat op 3.57.037. In elk geval is het genoeg om aardig wat UCI-punten te scoren. Voor de titel gaat het in de Wereldbeker in Berlijn tussen Australië en Denemarken.

In de ploegkoerss zullen De Ketele en De Vylder België vertegenwoordigen. Lotte Kopecky rijdt het omnium. Robbe Ghys komt zondag aan de start in het omnium bij de mannen. Jolien D'hoore betwist samen met Kopecky de ploegkoers bij de vrouwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties