Tim Wellens beantwoordt de vragen van 'de geklopten': "In de jeugd was ik nog impulsiever"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Tim Wellens antwoordt op vragen van de renners die hij klopte in 2018

Tim Wellens beantwoordt de vragen van 'de geklopten': "In de jeugd was ik nog impulsiever"
Foto: © photonews

Tim Wellens is de grote Belgische zegekoning met zeven stuks. Waar een winnaar is, is echter ook een verliezer. Het Laatste Nieuws gaf de kans aan de renners die door hem geklopt werden om hem een vraag te stellen. En er zaten er toch enkele interessante tussen.

Gianni Moscon: "Je hebt de klasse om de komende jaren een bepalende renner te zijn in grote eendagskoersen. Wie worden je rivalen?"

"Dat zullen vooral generatiegenoten zijn: Sagan, Kwiatkowski, Dumoulin, Bardet... Ook bij de gasten die net iets jonger zijn, zitte grote concurrenten: Alaphilippe, Teuns, Moscon zelf." Grote verrassingen verwacht Wellens niet. "Er gaan niet plots renners opstaan die we vandaag nog niet kennen."

Sonny Colbrelli: "Hoe kan jij zo vaak aanvallen en telkens vol gaan tot het einde?"

"Dat is mijn manier van koersen. Al heel lang. In de jeugd was ik nog impulsiever. Als ik nu aanval, is dat met de bedoeling om te winnen. Als nieuweling of junior reed ik vaak dom, maar ik heb daar geen spijt van: je wordt daar sterker van."

Quinten Hermans: "Had je in de Ronde van Wallonië zoveel tegenstand verwacht van een crosser?"

"Neen, Hermans heeft me aangenaam verrast. Als hij had gewonnen, zou dat ook verdiend geweest zijn. Daarom ben ik zo verbaasd dat hij niet wint in het veld", geeft Wellens toe. "Ik vraag me af of hij in de zomer beter in vorm was dan nu."

Ik vraag me af of Hermans in de zomer beter in vorm was 

Het kan natuurlijk ook iets anders zijn. Of misschien ligt het niveau tegenwoordig in het veld zo hoog, dat kan ook ja." Een echte specialist veldrijden gaan ze van Wellens niet maken. "Ik volg de cross niet, maar sinds deze zomer volg ik wel de uitslagen van Hermans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties