Vervecken over lengte cross bij de dames: "Geen uur, anders kom je in het vaarwater van het mountainbiken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vervecken over lengte cross bij de dames: "Geen uur, anders kom je in het vaarwater van het mountainbiken"
Foto: © photonews

In ons Debat van de Week gaven onze lezers al aan dat ze de cross bij de vrouwen liever naar vijftig minuten zien gaan. Sanne Cant maakte enkele weken terug immers haar beklag over 'te korte' crossen bij de vrouwen. Erwin Vervecken reageert.

"Elke renster heeft uiteraard haar voorkeur", opent Vervecken in een gesprek met Wielerkrant.be. "Sommigen zijn beter in kortere en agressievere koersen, anderen komen aan het einde van de cross beter tot hun recht." De reglementen zijn duidelijk. "Het UCI-reglement voorziet een cross van minimum veertig minuten zijn en liefst tussen veertig en vijftig."

Hij begrijpt echter dat de commissarissen zich kunnen misrekenen. "Als het een zware wedstrijd, neem nu een ploetercross zoals Gavere, zie je dat er een serieus verval is in de rondetijden naar het einde toe. Je kan dat de commissarissen niet verwijten. Als je eerst twee trage, tactische rondes krijgt, kan het zijn dat je aan het eind iets te kort uitkomt."

Geen damescross van een uur

Hij is geen voorstander voor een veel langere cross bij de dames. "Een vol uur? Het is zo dat vrouwen fysiek iets minder krachtig zijn. Een wk bij de vrouwen op de weg is ook korter. Dan lijkt het me logisch dat ook de cross korter is. Anders kom je wel heel dicht bij de lengte van het mountainbiken. Die zijn de laatste jaren korter geworden. Er moet toch een verschil zijn tussen de disciplines."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties