Kristallen Fiets komt als een hele verrassing: "Lampaert was mijn favoriet" en "Geen grond meer geraakt"
Redactie
| 8 reacties

Yves Lampaert was de favoriet van Victor Campenaerts voor de Kristallen Fiets

Kristallen Fiets komt als een hele verrassing: "Lampaert was mijn favoriet" en "Geen grond meer geraakt"
Foto: © photonews

Zonder uitgesproken topfavoriet was de Kristallen Fiets toch iets of wat een verrassing voor Victor Campenaerts. De Europese kampioen tijdrijden was echter in de wolken met zijn bekroning.

Campenaerts had geen rekening gehouden met dit scenario. "Totaal niet. Ik was hier écht niet op voorbereid", vertelt hij in HLN. "Ik dacht dat de laureaat van de Kristallen Fiets op voorhand wel een bepaalde hint zou krijgen", lacht hij. "Niet dus."

Sir Bradley Wiggins overhandigde de trofee aan 'Vocsnor'. "Toen begon het een beetje te dagen, ja. 'Misschien leggen ze toch een link met dat werelduurrecord', redeneerde ik. Dat bleek ook zo. Goh, ik kwam haast niet meer uit mijn woorden. En als ik wat zei, was het met bevende stem. Rotnerveus, trillend over mijn hele lijf. Nog steeds, trouwens. Sinds ik de trofee in ontvangst nam, heb ik geen grond meer geraakt."

'Tijdrijden niet zo sexy'

Een trofee met veel betekenis voor Campenaerts. "Ik vind hem fantastisch. Tijdrijden is in België nog niet zo ongelooflijk sexy als bijvoorbeeld in Duitsland of Zwitserland. Daar kicken ze er echt op. In de loop der jaren hebben 'Lampie' en ik het niveau wel serieus opgetrokken en de discipline hier een gezicht gegeven. Maar dan nog... We zijn een land van 'flandriens', waarin vooral de Vlaamse klassiekers aanspreken bij de mensen."

"Daarom ook was Lampaert mijn favoriet. Omdat hij zelf een populaire figuur is. Nu, er stak dit jaar niet echt iemand bovenuit. Niemand die een superklassieker won. Dat verhoogde mijn kansen uiteraard wel. 'Je hebt toch een speech voorbereid?', lachte mijn vriend Jef Van Meirhaeghe nog bij het betreden van de VTM-studio. Dat had ik niet. Het kwam écht als een verrassing", besluit Campenaerts.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties