Paul Herygers denkt te weten waarom Stybar terug het veld is ingedoken: "0 op 73, dat is de harde realiteit en in de cross ..."

Paul Herygers denkt te weten waarom Stybar terug het veld is ingedoken: "0 op 73, dat is de harde realiteit en in de cross ..."

De korte terugkeer van Zdenek Stybar naar het veld maakt de nodige indruk op enkele ex-toppers. Paul Herygers ziet ook een reden én hij maakt een vergelijking met Lars Boom, die andere ex-wereldkampioen die opnieuw het veld intrekt.

"Stybar en Boom gaan schrikken tijdens hun eerste cross. Meedoen voor een goede plek, oké, maar voor de zege? Dat is een ander paar mouwen", is Paul Herygers duidelijk bij Sporza.

Toch snapt hij wel dat enkele toppers opnieuw het veld intrekken: "Het is voor hen een liefde die nooit verloren is gegaan. Ze vragen zich misschien ook wel af wat ze nog kunnen en of ze de stal wel hadden moeten verlaten."

0 op 73

"Crossen is plezant. Een uur vol gas én aandacht vollebak. Stybar ooit nog eens op een WK? Ik zou er niet van schrikken. Lars Boom? Die heeft het wat laten hangen in het veld, hij liet nog nooit een flits zien in zijn terugkeer."

Ook het wegseizoen van Styby zal misschien meespelen: "73 zeges voor Quick Step in 2018 en daarvan ... 0 voor Stybar. Dat is de harde realiteit. Assists en voorbereidend werk? Dat was goed, maar hij reed op de verkeerde momenten. In de cross krijg je voor alles een beloning, op de weg is dat anders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties