Laura Verdonschot nog steeds niet verlost van vervelend euvel: "Opnieuw met medicatie gestart"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Laura Verdonschot hoopt stap per stap dichter bij de top te komen

Laura Verdonschot nog steeds niet verlost van vervelend euvel: "Opnieuw met medicatie gestart"
Foto: © photonews

Net als heel wat collega-veldrijders bevindt Laura Verdonschot zich op dit ogenblik in warmere en vooral drogere oorden. Vanuit het Spaanse Mallorca blikte de Limburgse terug op de eerste maanden van het veldritseizoen

In Mallorca ligt de focus vooral op duurtrainingen en het tweede deel van het veldritseizoen. "Ik denk wel dat ik tevreden kan zijn over het eerste deel", vertelt Verdonschot bij Wielerkrant.be. "Het is wat minder geweest na Lokeren en Gieten, wat toch wat vervelend was, maar ondertussen heb ik toch enkele goede uitslagen gereden."

Dat vertaalde Verdonschot ook in haar resultaten. De renster van Marlux-Bingoal werd 2e in Mol en 6e in de Wereldbeker van Koksijde. "Dat zijn crossen die me dan ook het best liggen", zegt ze. "Maar als je niet goed bent, lukt dat natuurlijk niet. In Tabor en Bern voelde ik me ook goed, maar daar kende ik een mindere start. In Koksijde zat alles dan weer mee."

"Voor het podium kom ik voorlopig nog niet in aanmerking in die topcrossen, maar het is wel de bedoeling om stap per stap dichter bij de top te komen."

Darmschimmel

Vorig seizoen sukkelde Verdonschot met een vervelende darmschimmel. "Ik ben van heel ver teruggekomen", beseft de Lommelse, die 3 dagen geleden 22 kaarsjes mocht uitblazen. "Ik ben zelfs opnieuw met mijn medicatie gestart omdat ik me opnieuw niet top voelde. Sindsdien gaat het veel beter. "

"Hopelijk verdwijnen die problemen ooit eens, maar misschien blijft het een probleem. Ik had er al wel rekening meegehouden dat die darmproblemen konden terugkeren. Na het seizoen zal ik me nog wel eens laten testen, maar eerst ligt de focus op het tweede deel van het seizoen", besluit Verdonschot

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties