Belgische ploegleider moet Marcel Kittel weer naar de top loodsen: "Wilde eindelijk eens met een topsprinter werken"
Redactie
| 3 reacties

Dirk Demol gaat met Marcel Kittel voor het eerst met een topsprinter samenwerken

Belgische ploegleider moet Marcel Kittel weer naar de top loodsen: "Wilde eindelijk eens met een topsprinter werken"
Foto: © photonews

In het Duitse Koblenz vond vrijdag de ploegvoorstelling van Katusha-Alpecin plaats. Met Dirk Demol als nieuwe ploegleider van de Russisch-Duitse WorldTour-formatie.

Demol komt over van het Amerikaanse Trek-Segafredo. Teammanager José Azevedo hengelde al een tijdje naar de diensten van de Belg. "De laatste jaren vroeg hij mij altijd hetzelfde: Wanneer kom je bij ons? Hij weet hoe ik ben en hoe ik werk", vertelt Demol in Het Nieuwsblad. "En hoewel ik prachtige jaren achter de rug had, voelde ik mij bij Trek wat minder."

"Op de koersen mocht ik de selecties maken, maar ik was niet echt meer betrokken bij de voorbereiding en zo. En de komst van een nieuwe renner vernam ik pas toen er een persbericht werd verstuurd. Ik had het daar moeilijk mee", bekent Demol. In alle bescheidenheid mag ik toch zeggen dat ik een pak ervaring heb. En ik zat met bepaalde trainers niet meer op dezelfde golflengte. Vandaar dat ik voor dit team koos."

Topsprinter

Ook belangrijk: bij Katusha-Alpecin kan Demol samenwerken met Marcel Kittel, vorig seizoen bij Quick-Step Floors misschien wel dé snelste renner ter wereld. "Maar wat ook heeft meegespeeld in mijn beslissing: ik heb met alle types gewerkt. Klassieke renners, klimmers, tijdrijders, klassementsrenners. Maar wat ontbrak, was werken met een echte topspurter. En die heb ik nu met Marcel Kittel."

De Duitser kende een slecht seizoen met slechts twee overwinningen. "Daar ga ik niet op reageren. Maar ik ben nu wel de man die Marcel zal begeleiden. Iedere ploegleider heeft een vijftal renners onder zijn hoede, en Kittel zit bij mij. Ik weet dat ik goed kan omgaan met renners, ze goed kan motiveren. Ik heb met hem al gebeld en zal de komende twee weken op stage op Mallorca veel met hem samenzitten."

"Ik ga vooral luisteren naar Marcel. Ja, vorig jaar was slecht, maar Marcel heeft vertrouwen nodig. Ik kan niemand rapper doen rijden, maar de manier waarop je met renners omgaat, is belangrijk. Daarom ben ik ook aangetrokken als eerste ploegleider", besluit Demol. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

20/02/2019 - 24/02/2019 Ruta del Sol
20/02/2019 Masters
23/02/2019 Leuven
24/02/2019 Sluitingsprijs
02/03/2019 Omloop het Nieuwsblad

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/02/2019 - 24/02/2019 Ruta del Sol
20/02/2019 Masters
23/02/2019 Leuven
24/02/2019 Sluitingsprijs
02/03/2019 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties