Bradley Wiggins over dopinggeruchten: "Ik was beter van moord beschuldigd"
Redactie
| 1 reacties

Bradley Wiggins kende moeilijke maanden door kritiek na 'Jiffy bag'

Bradley Wiggins over dopinggeruchten: "Ik was beter van moord beschuldigd"
Foto: © photonews

Bradley Wiggins kwam nog niet zo lang geleden in een heuse dopingstorm terecht. De voormalige Tourwinnaar werd beschuldigd van een zogenaamd dopingpakketje dat tijdens de Tour naar hem werd opgestuurd. "Niets van waar", zegt 'Wiggo'.

In Groot-Brittannië was er heel wat ophef over de zogenaamde 'Jiffy bag'. Wiggins kreeg er heel wat kritiek voor en werd beschuldigd van doping. Het waren niet de leukste maanden uit zijn leven begin 2018. "Nu is alles weer normaal", zegt hij in gesprek met HLN. "Dat pakketje is er wat mij betreft nooit geweest. Matt Lawton, de journalist die dat verhaal heeft geschreven, zit diep in de problemen."

"De 'Daily Mail' heeft grof geld betaald om een getuige dingen te laten zeggen die de 'Mail' wilde horen. Wat er volgens de 'Mail' in het pakket zat (Triamcinolone, red.), zat er wat mij betreft niet in. Ze moesten iets hebben. Deze zaak komt nu voor de rechtbank."

Getuige

"In Groot-Brittannië moet je drie onafhankelijke bronnen hebben die je verhaal bevestigen. De 'Daily Mail' heeft het bij het verhaal van die ene getuige gehouden. En die heeft de 'Mail' dat verhaal alleen maar gegeven omdat ze een ander verhaal over die getuige hadden, dat ze dan niet zouden publiceren", zegt de Brit.

'Dildo voor Brailsford'

Volgens Wiggins is het ook niet zeker of er wel een Jiffy bag was. "Wel of niet, dat kan. Maar de bewering dat het pakje voor mij was, slaat nergens op. Ik heb het nooit gezien. Wat erin zat? Ik zou het niet weten. Misschien zat er wel een dildo in voor Dave Brailsford. Mijn naam gaat overal rond. Ik moet bewijzen dat iets er niet was. Hoe doe je dat? Bovendien, er was een onderzoek."

"Dat heeft achttien maanden geduurd. Al die tijd moest ik mijn mond houden. En dan staat de BBC voor de deur. Ze vroegen me om uit te leggen wat er was gebeurd en dat kon ik niet. Beter was ik van moord beschuldigd. Dan was de hele zaak naar de rechtbank gegaan, konden de media er niks over schrijven en had ik een eerlijk proces gekregen. Maar het was een circus, dat is het nog altijd", besluit Wiggins. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

20/02/2019 - 24/02/2019 Ruta del Sol
20/02/2019 Masters
23/02/2019 Leuven
24/02/2019 Sluitingsprijs
02/03/2019 Omloop het Nieuwsblad

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/02/2019 - 24/02/2019 Ruta del Sol
20/02/2019 Masters
23/02/2019 Leuven
24/02/2019 Sluitingsprijs
02/03/2019 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties