Kantelt moeizaam seizoen na winst in Essen? "Dit had ik nog niet verwacht"

Maud Kaptheijns had zege in Esse nog niet verwacht

Kantelt moeizaam seizoen na winst in Essen? "Dit had ik nog niet verwacht"
Foto: © photonews

Tot dusver was het zeker nog geen seizoen 'grand cru' voor Maud Kaptheijns, die ook leek te sukkelen met fysieke problemen. De vorm ging wel stilaan in stijgende lijn en haar stage heeft de Nederlandse veldrijdster zichtbaar deugd gedaan. In die mate dat ze veruit de sterkste was in Essen.

Na alle tegenslagen leverde Kaptheijns het antwoord in Essen. "Dit doet enorm deugd. Hier heb ik een heel seizoen op gewacht. Na tien dagen stage is dit heel mooi. Ik heb ook een hele zomer hard gewerkt. Als alles dan tegen zit, is het niet leuk. Ik heb mezelf wat teruggevonden in Mallorca."

Ik voel me zelf gewoon beter 

Maud Kaptheijns

Eerst en vooral lonkte ze eigenlijk naar een podiumplek en niet zozeer naar het hoogste schavotje. "Dit had ik nog niet verwacht. Ik had nog geen podium gereden. Hier dan winnen, da's super. Natuurlijk hadden een aantal rensters deze cross geschrapt, maar ik voel me zelf gewoon beter."

Kaptheijns begon er ook al snel aan. "Dat was eigenlijk niet de bedoeling", verklapte de renster van Crelan-Charles. "Af en toe was ik niet de allerbeste in de bochten. Ik dacht: 'Als ik op kop zit, moet ik zeker niet lossen.' Ik hoorde dat er een gaatje was en dan rij je vol door."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties