Sterke Laurens Sweeck laat concurrentie geen schijn van kans in Essen, wel spannende strijd om plaats twee
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Laurens Sweeck solo naar de overwinning in Essen

Sterke Laurens Sweeck laat concurrentie geen schijn van kans in Essen, wel spannende strijd om plaats twee
Foto: © photonews

Bij afwezigheid van de 'grote drie' was het uitkijken of iemand een dominante rol op zich kon nemen in de BricoCross in Essen. Laurens Sweeck voelde zich daar wel toe geroepen. Hij overklaste de rest en was dankzij zijn grote voorsprong al ronden voor het einde zeker van de overwinning.

Onder impuls van Jim Aernouts werd er een eerste schifting doorgevoerd. Laurens Sweeck nam wel al snel over en zette de rest al gauw op enkele tellen. Achter hem vormde er zich aanvankelijk een ruime groep   met Vermeersch, Aernouts, Soete, David van der Poel, Adams en Pauwels.

Na een valpartij van Vermeersch zat Pauwels even alleen. Hij kreeg wel snel weer het gezelschap van mannen als Aernouts, Soete, Merlier, Meeusen en van der Poel. Intussen was de vogel wel al lang gaan vliegen. Sweeck toonde zich veruit de betere van de concurrentie.

RUIME ACHTERVOLGENDE GROEP

De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice zette zijn achtervolgers op meer dan een halve minuut. Achter hem bleven de zeven eerder genoemde crossers lang samen en kregen ze in de loop van de wedstrijd ook nog eens het gezelschap van Thijs Aerts.

Bij het ingaan van de laatste twee ronden was het verschil tussen Sweeck en de achtervolgende groep maar liefst 47 seconden. De renners in die groep konden zich dus volop focussen op de strijd om de tweede plaats. Aerts schudde aan de boom, maar al snel volgde de overname van Aernouts, Vermeersch en van der Poel.

VAN DER POEL KNOKT KNAP TERUG IN FINALE

Die laatste zakte door een fietswissel weer wat achteruit. De Nederlander trapte wel nog snedig de pedalen rond en reed opnieuw naar de twee toe. Vermeersch begon aan kop in de sprint en gaf het niet meer af. David van der Poel vloerde Arnouts wel in de strijd om plek drie. Allemaal ver achter winnaar Laurens Sweeck.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties