Vastberaden Maud Kaptheijns schudt straffe solo uit de benen

Maud Kaptheijns rijdt iedereen uit het wiel in BricoCross in Essen

Vastberaden Maud Kaptheijns schudt straffe solo uit de benen
Foto: © photonews

Een aantal toprijdsters waren afwezig in Essen, maar dat betekende niet dat we zo een spannende strijd kregen voor de overwinning. Er stond immers geen maat op een hele sterke Maud Kaptheijns. De Nederlandse kletste iedereen uit het wiel en soleerde onbedreigd naar winst.

Kaptheijns ging er meteen vol tegenaan. In haar wiel Ellen van Loy, die altijd wel in is voor een stevige start. Ook Brammeier pikte haar wagonnetje aan. Deze drie hadden na de openingsronde toch een kleine bonus van enkele seconden.

Aan de materiaalpost nam Kaptheijns de koppositie nog eens over en ze jaagde het tempo met een ruk de hoogte in. Zo zette ze haar twee kompanen toch stevig onder druk. Het ging plotseling heel hard. Kaptheijns reed al snel een voorsprong van zeven seconden bij mekaar en in een kleine ronde liep die al op naar de vijftien seconden.

BRAND MAAKT DE SPRONG NAAR VOREN

Lucinda Brand maakte intussen de sprong naar Brammeier en van Loy. Vanaf het moment dat Brand bij de achtervolgsters kwam, maakte ze een betere indruk dan de twee anderen. Dat bleek ook in de loop van de cross wanneer de Nederlandse in haar eentje op zoek ging naar haar landgenote.

Dat was teveel gevraagd, want een vastberaden Kaptheijns was niet van plan om haar overwinning nog uit handen te geven. Dat bij Brammeier en van Loy het beste er vanaf was, was ook wel duidelijk. De Italiaanse kampioene Lechner haalde hen bij.

KAPTHEIJNS RIJDT STEEDS VERDER WEG

Met het ingaan van de laatste ronde stilaan in zicht stak Kaptheijns nog een tandje bij. Haar voorsprong op Brand liep op richting 24 seconden. Lechner reed weg van Brammeier en van Loy. Die laatste zag ook nog Sels passeren. Brand en Lechner kwamen binnen op plaatsen twee en drie. Voor Kaptheijns is haar eerste podium dit jaar meteen goed voor een fraaie overwinning.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties