Toon Aerts toont zich oppermachtig in de modder van Overijse

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Toon Aerts toont zich oppermachtig in de modder van Overijse
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts heeft de Druivencross in Overijse op zijn naam geschreven. De crosser van Telenet Fidea ging er halverwege de wedstrijd vandoor en won met een mooie bonus op Michael Vanthourenhout.

Geen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel in de 'Moeder van alle crossen', maar het was David van der Poel die de taak van zijn broer overnam en een vliegende start nam in Overijse. Ook topfavoriet Toon Aerts, terug van Spanje, zat meteen goed vooraan, waardoor we twee leiders kregen. Michael Vanthourenhout, die zaterdag door ziekte nog paste voor Essen, kwam ook aansluiten. 

Maar de oudste Van der Poel had zich misschien wat vergaloppeerd en moest de rol lossen. Aan de kop van de wedstrijd waren er met Aerts en van Kessel 2 renners van Telenet-Fidea, zij kregen het gezelschap van Vanthourenhout (Marlux-Bingoal). Ook Meissen flirtte met de aansluiting. 

Aerts solo

Aerts ging zelf door en kreeg een mooie bonus. De ex-Europese kampioen leek gewonnen spel te hebben. Daarachter nam ook Vanthourenhout afstand van Van Kessel en Meisen. 

Aerts kwam nooit meer in de problemen en mocht bij zijn eerste deelname bij de profs het zegegebaar maken in Overijse. Vanthourenhout werd tweede, Van Kessel derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties