Toon Aerts laat zich uit over winstkansen op BK veldrijden

Redactie
| 12 reacties
Toon Aerts laat zich uit over winstkansen op BK veldrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts toonde zich zondag de beste modderduivel in het Vlaams-Brabantse Overijse. Moeten we de lange crosser van Telenet Fidea niet stilaan tot dé topfavoriet voor het BK rekenen? Aerts zelf blijft er nuchter onder.

Aerts had niet echt een groot doel gemaakt van de Druivencross. "Deze cross hoorde nog bij mijn trainingsperiode in functie van wat komen moet", vertelde hij tegenover Het Nieuwsblad. "Ik moest hier alles geven. Was dat voor de eerste plaats: prima. Was dat voor de vijfde plaats: ook goed."

Die stage in Mallorca verliep goed. "Ik ben de woensdag na Koksijde naar Mallorca gevlogen en ben sinds donderdag terug. Dat was nodig om te herbronnen, mentaal en fysiek. En het doorbrak de sleur om elke week te presteren. Ik ben daar 9 dagen geweest en kwam uit op 37 uur training. Dat is goed gewerkt, denk ik, want ik heb ook één dag gerust."

"Ik ben 9 dagen in Mallorca geweest en kwam uit op 37 uur training"

Volgend weekend is er alweer een dubbel weekend. "Nu heb ik een week om weer wat frisser te worden en te werken aan de explosiviteit. Met Antwerpen en Zonhoven komend weekend ga ik ook wat in het zand trainen."

En wat dan met het BK op 13 januari in Kruibeke? "Ik ben goed teruggekomen van stage en zal nog beter worden", weet Aerts. "Maar de vraag is: hoe keert Wout terug? Heeft hij zijn stage gedaan in functie van de weg en het voorjaar of gaat hij toch pieken naar de kerstperiode en de kampioenschappen? Volgende week zullen we daar al een iets duidelijker antwoord op krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties