Zilveren medaillewinnaar op WK en nationale kampioen promoveren naar eliteteam Lotto-Soudal

Gerben Thijssen en Brent Van Moer worden prof in juli 2019

Zilveren medaillewinnaar op WK en nationale kampioen promoveren naar eliteteam Lotto-Soudal
Foto: © photonews

Lotto-Soudal schenkt het vertrouwen aan twee jonge talentjes die klaargestoomd zijn voor het echte werk. Brent Van Moer en Gerben Thijssen worden in juli 2019 prof bij de Belgische wielerformatie. Voorlopig maken ze nog deel uit van het U23-team.

De twee 20-jarige renners zijn niet de eerste de besten. Van Moer behaalde de zilveren medaille op het WK tijdrijden bij de beloften. Thijssen komt uiteraard uit in dezelfde categorie en werd dit jaar Belgisch kampioen op de weg. Binnen ruim een half jaar volgt dus een nieuwe stap. Momenteel zijn ze al mee op stage in Mallorca.

Kurt Van de Wouwer, sportief verantwoordelijke bij de U23 van Lotto, geeft een woordje uitleg. "We hebben besloten om Brent en Gerben al te laten meegaan tijdens deze decemberstage om zo al nader kennis te maken met de renners en de staf van het WorldTour-team. Zij krijgen een trainingsprogramma op hun maat voorgeschreven."

THIJSSEN VOOR DE SPRINT, VAN MOER VOOR HET TIJDRIJDEN

Ze hebben natuurlijk elk hun eigen kwaliteiten. "We beseften al snel dat Gerben iemand was om in ons WorldTour-team op te nemen. We hopen dat hij op termijn zijn mannetje kan staan in massasprints. Brent is een echte machtsmens. Hij moet zeker verder blijven werken aan zijn tijdritcapaciteiten", besluit Van de Wouwer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties