? Jürgen Roelandts is al volledig geïntegreerd in zijn nieuwe ploeg

? Jürgen Roelandts is al volledig geïntegreerd in zijn nieuwe ploeg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met het einde van BMC in zicht koos Jürgen Roelandts eieren voor zijn geld. Dat hij opteerde voor Movistar als nieuwe bestemming, was wel verrassend. Alhoewel: Roelandts schoot in 2018 nog raak in de Volta a la Comunitat Valenciana. Hij hoopt nu om ook in een Spaans team succes te boeken.

Onze landgenoot krijgt heel wat nieuwe ploegmaats. De samenwerking met hen lijkt wel in orde te komen. "Nadat mijn transfer aangekondigd werd, heb ik al met een paar renners van Movistar gesproken. Velen hebben mij gecontacteerd om me welkom te heten. Ik kende 'Rafa' Valls al heel goed, want ik heb met hem samen gereden bij Lotto."

Dat Roelandts zich al thuis voelt bij Movistar, heeft ook met het familiale te maken. "Mijn vrouw heeft zowel de Spaanse als de Belgische nationaliteit. Haar vader is een Spanjaard, hij komt uit Asturias. Ik heb al veel tijd doorgebracht in Spanje. Ik versta de taal al redelijk goed. Ik moet nu nog leren het meer te spreken. Ik hou van de Spaanse stijl", beweert Roelandts."

De kasseienklassiekers zijn een groot doel 

Zijn doelstellingen blijven wel hetzelfde. "In juli heb ik samen gezeten met teammanager Eusebio Unzué en we zaten op dezelfde lijn. De kasseienklassiekers zijn een groot doel voor mij. Die lopen over de wegen waar ik ben opgegroeid en waar ik vaak getraind heb. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties