Conflict op veldritkalender komt niet uit de lucht gevallen: "Veel te veel wedstrijden bijgekomen"

Kurt Vanneste oordeelt dat de veldritkalender overvol zit

Conflict op veldritkalender komt niet uit de lucht gevallen: "Veel te veel wedstrijden bijgekomen"
Foto: © photonews

Er is de jongste tijd al veel te doen rond de veldritkalender, zeker nu blijkt dat de Superprestigemanche in Gavere en het EK voorlopig op dezelfde dag ingepland staan volgend seizoen. De commentaren van UCI-offroadcoördinator Peter Van Den Abeele zijn niet in dovemansoren gevallen.

Kurt Vanneste, secretaris van de Superprestige, heeft er akte van genomen. "Ik lees ook wat Peter Van Den Abeele gezegd heeft, namelijk dat het EK steeds belangrijker is geworden. Het Italiaanse Silvelle, waar het doorgaat, heeft laten weten dat het dat EK enkel op die dag kan organiseren. Dat is jammer, maar het is zo. De UCI is baas."

ELK JAAR EEN GEVECHT

Zulke problemen komen niet uit de lucht gevallen, laat Vanneste weten aan Wielerkrant. "Het is elk jaar een gevecht op de kalender om sommige datums. Er zijn de laatste jaren veel te veel wedstrijden bijgekomen, ook in België. Vorig jaar zijn er nog twee wedstrijden bijgekomen. Het is zo dat de kalender te vol zit."

In elk geval kunnen de Superprestige Gavere en het Europees Kampioenschap niet op dezelfde dag verreden worden. "Dat gaat niet echt zo zijn. Er zal voor de cross in Gavere een andere datum gezocht worden. Voorlopig is er nog geen definitieve datum."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties