Drukke eindejaarsperiode breekt aan: "Op oudjaar lig ik om 22 uur in mijn bed"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Laura Verdonschot ligt op oudjaar om 22 uur in bed

Drukke eindejaarsperiode breekt aan: "Op oudjaar lig ik om 22 uur in mijn bed"
Foto: © photonews

De stages van de veldrijders en veldrijdsters lopen deze week ten einde. Daarna is het opbouwen richting de drukke kerstperiode. En dat is voor alle crossers een drukke en speciale periode.

Ook Laura Verdonschot vertoefde begin december in Mallorca om zich klaar te stomen voor het tweede deel van het seizoen, want er staan drukke weken voor de deur. "Ik zal alles rijden in de kerstperiode", vertelt Verdonschot bij Wielerkrant.be.

"Maar ik kijk er wel naar uit. Je moet bovendien ook niet meer trainen in die drukke week", vervolgt de Limburgse. "Het zal ook afwachten worden hoe het weer hier de komende weken zal zijn. Vorig jaar zijn we zeker niet gespaard gebleven."

Geen traiteur

Kerstmis en Nieuwjaar zijn twee bijzondere feestdagen, maar toch moet Verdonschot in haar ritme blijven. Op 26 december wordt er in Zolder gecrost, op 1 januari is er traditioneel de GP Sven Nys in Baal. "Op oudjaar lig ik om 22 uur in mijn bed, kerst breng ik dan gewoon weer door bij de familie. Maar ik let wel op mijn eten, dus het zal niet de traiteur worden", lacht ze. 

"Waarschijnlijk wordt dat op Kerstmis gewoon dagelijkse kost voor mij: patatjes, groenten en een stuk vlees. Een beetje spijtig, maar je kan dat natuurlijk op andere momenten eens inhalen."

BK

Begin 2017 verraste de Lommelse met een zilveren medaille op het BK in Oostende. Ze kreeg prompt een profcontract bij Marlux-Bingoal. "Of ik dat nog eens kan? Lastige vraag. Kruibeke wordt iets helemaal anders dan Oostende. Natuurlijk hoop ik mee te doen voor het podium, maar ik moet vooral hopen dat het niet te veel lopen wordt. Hoewel, als je goed bent, kan je normaal alle omlopen aan", besluit ze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties