Sagan denkt als kasseispecialist aan de Ardennen, maar voor Belgische klimmer is het omgekeerd

Sagan denkt als kasseispecialist aan de Ardennen, maar voor Belgische klimmer is het omgekeerd
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan kondigde onlangs aan dat hij Luik-Bastenaken-Luik gaat rijden, ondanks dat hij toch de man is van de voorjaarsklassiekers. Wie in de omgekeerde situatie zit, is Dylan Teuns. Hij moet het toch vooral hebben van het klimwerk, maar wil ook eens proeven van Vlaanderens Mooiste.

"De sfeer in Vlaanderen is uniek", haalt Teuns aan bij Sporza. "Zeker als Vlaming, want dat vind je nergens anders. Het moet nog geofficialiseerd worden, maar als ik mag kiezen, zou ik graag eens de Ronde van Vlaanderen rijden. Ik wil het eens meegemaakt hebben. Ik zou er graag eens van proeven, maar weet niet of het dit jaar zal zijn."

Luik-Bastenaken-Luik blijft mijn grote droom 

Uiteraard blijft hij ook wel mikken op de koersen waar hij tot hiertoe is voor ingezet. "De grote focus blijft op het Ardennenwerk liggen. Luik-Bastenaken-Luik blijft mijn grote droom. Als je het podium haalt in Lombardije, wilt dat toch iets zeggen."

Nu hij is overgestapt van BMC naar Bahrein-Merida, wil Teuns zichzelf natuurlijk weer bewijzen. "Dit is totaal iets nieuws, maar ik ben tevreden over hoe het gaat. Ik kan een zeer goeie hulp zijn in de Tour. Dat is dan volledig in dienst van Vincenzo Nibali. In een winnende Tour-ploeg zitten, is één van de mooiste dingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties