Ronde van Vlaanderen verwelkomt sterke Australiër in 2019

Ronde van Vlaanderen verwelkomt sterke Australiër in 2019

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De renners met ambities om de Ronde van Vlaanderen te winnen, hebben weer een extra concurrent om in de gaten te houden. Michael Matthews gaat volgend jaar zijn debuut maken. Dat heeft hij bevestigd vanuit Calpe, waar hij op stage is met zijn ploeg Sunweb.

Matthews testte zich in 2017 al eens in de Vlaamse voorjaarsklassiekers in Dwars Door Vlaanderen en Gent-Wevelgem. Dit jaar wilde hij voor het eerst deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen, maar een val in de Omloop gooide roet in het eten. Zijn debuut is dus voor 2019.

GROTE INTERESSE

"Ik heb een grote interesse in Vlaanderen", verklapt de Australiër aan Cyclingnews. "Ik was er al eens tweede bij de U23, ik heb er dus goede herinneringen aan. Ik weet wel dat het bij de profs iets helemaal anders is, maar ik kijk er echt naar uit."

Tot voor enkele jaren focuste Matthews wat eendagskoersen betreft vooral op de Ardennen. Hij gaat ook nu weer de Ardennenklassiekers rijden. Matthews zal immers ook aan de start staan van de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties