Caleb Ewan mikt naast Milaan-Sanremo ook op grote ronde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Milaan-Sanremo en de Tour zijn de grote doelen van Caleb Ewan

Caleb Ewan mikt naast Milaan-Sanremo ook op grote ronde
Foto: © photonews

Ze hebben bij Lotto-Soudal een sprinter met ambitie te pakken in de persoon van Caleb Ewan. De Australiër is tevreden dat hij een ploeg uit zijn eigen land, Mitchelton-Scott, verliet om voor Lotto te gaan koersen. Hij droomt van succes in Milaan-Sanremo en de Tour.

Dat hij wakker ligt van Milaan-Sanremo is logisch. Daar eindigde hij dit jaar al tweede. "Volgend seizoen is de Primavera weer één van mijn hoofddoelen", verklapt Ewan aan Sporza. "Als het op een sprint uitdraait, kan ik die klassieker winnen."

Ook van zijn wens om de Tour te rijden maakt hij geen geheim en dat kon vroeger niet. "Mitchelton is gefocust op klassementen in de grote ronden. Het was logisch dat ze naar de Tour trokken met een volledig klassementsteam, maar ik denk dat ik het al verdiende om de Tour te rijden."

Ze doen er nu al alles aan om me te helpen 

Daar ligt ook een deel van de verklaring voor zijn transfer. "Bij Mitchelton was het moeilijk om een ploeg in steun te krijgen in de wedstrijden die ik wou doen. Bij Lotto-Soudal zal ik die steun wel krijgen. Ze doen er nu al alles aan om me te helpen, bijvoorbeeld door de perfecte leadout samen te stellen. Dat geeft me vertrouwen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties