Lotto Soudal-renner excuseerde zich bij Quick.Step: "Ik schrok van mezelf, maar ik kan de beelden niet ongedaan maken"

Redactie
| 0 reacties
Lotto Soudal-renner excuseerde zich bij Quick.Step: "Ik schrok van mezelf, maar ik kan de beelden niet ongedaan maken"
Foto: © photonews

Jelle Wallays sloot zijn seizoen in 2018 af met een knappe ritzege in de Ronde van Spanje. Na die triomf haalde de voormalige winnaar van Parijs-Tours uit naar Quick-Step Floors, maar ondertussen heeft Wallays zich al geëxcuseerd.

"Losers. Heel de tijd lachen met mij. Waar zitten de mannen van Quick-Step?" Het was allemaal niet zo netjes wat Jelle Wallays in volle euforie riep na zijn ritzege in de Vuelta van enkele maanden geleden. Blijkbaar had Rik Van Slycke, ploegleider bij de ploeg van Patrick Lefevere, net voordien geroepen: "Hé Wally, waar rijd je naartoe?"

"Ik win die rit, ondanks dat het peloton en Quick.Step alles in het werk stelde om ons terug te grijpen en het tot een sprint wilde laten komen", vertelt Wallys tegenover Belga. "Dus was ik wel extra blij met die zege, ik haalde misschien ook wel kracht uit die uitspraak van Rik."

"Ik laat dit verhaal graag achter mij" - Jelle Wallays

"Al geef ik toe, toen ik enkele uren later die beelden zag, schrok ik van mijzelf. Maar goed, die beelden zijn gemaakt, je kan ze niet meer ongedaan maken. Ik heb me ook geëxcuseerd daags nadien bij Quick Step, dus laat ik dit verhaal graag achter mij."

De status van Wallays is niet veranderd na die knappe zege in de Vuelta. "Ik zal ook in 2019 vooral veel werken voor het team en ik hoop ook weer af en toe mijn kans te mogen gaan. Met Caleb Ewan hebben we een snelle man in de ploeg die ons aan veel overwinningen kan helpen, dus ik zal zeker en vast voldoende werk hebben", besluit de eeuwige aanvaller. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties