Wout van Aert komt terug op de heisa: "Jammer dat Mathieu me er niet over aangesproken heeft"

Wout van Aert komt terug op de heisa: "Jammer dat Mathieu me er niet over aangesproken heeft"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat Wout van Aert sinds kort na de cross meteen op de rollen gaat rijden, heeft voor nogal wat opwinding gezorgd in het veldritwereldje. Van Aert heeft het er nu voor het eerst ook zelf over gehad. Hij keek vreemd op nadat van der Poel het probleem aankaartte.

Van Aert is alleszins niet van plan om zijn aanpak weer te veranderen. "Snelle recuperatie is belangrijk. Iedereen wil toch zo professioneel mogelijk werken? Fatsoenlijk uitrijden na een uur topsport is essentieel", stelt de wereldkampioen in zijn column op WielerFlits.

LEES HIER DE COLUM VAN VAN AERT

Kan het podiumgebeuren dan nog wel op tijd doorgaan? "De podiumceremonie begint in principe tien minuten nadat de laatste renner over de finish gereden is. Dat is kantje boordje, maar het is niet zo dat ik iemand langer laat wachten dan nodig. Toch jammer dat Mathieu me er niet zelf over aangesproken heeft in plaats van zijn ongenoegen te uiten via de media."

Van Aert wil wel tot een consensus komen. "Ik wil in elk geval snel overleg - met collega's, organisatoren, tv en UCI - om hier een oplossing voor te vinden en dit effectief te verbeteren. Zodat ik professioneel mijn job kan doen zonder anderen te benadelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties