André Greipel begint weer vanaf nul: "We moeten niet denken dat we even goed gaan doen dan Quick-Step"

André Greipel begint weer vanaf nul: "We moeten niet denken dat we even goed gaan doen dan Quick-Step"
Foto: © photonews

Als André Greipel straks zijn eerste wedstrijden voor zijn nieuwe ploeg gaat rijden, zullen we al snel weten hoe het zit. Al is enig geduld misschien wel aan de orde. De Duitser ruilde Lotto-Soudal in voor Arkéa-Samsic. Dat heeft wel nog wat werk voor de boeg.

Zo moet er op stage in Calpe aan een sprinttrein gewerkt worden. "We beginnen vanaf nul. Er zijn renners met veel potentieel die mij kunnen helpen. Ik denk dat Bram Welten of Robert Wagner de laatste man zullen worden. Ik kan het niet zeggen eer Robert weer helemaal fit is. In de eerste sessies hier is het Bram geweest", verklapt Greipel aan Cyclingnews.

IN TOPVORM IN ROUBAIX

De Tour wordt opnieuw een groot doel, op voorwaarde dat het team een wildcard krijgt. Dus moet er toch ook naar klassiekers gekeken worden. "Ik hou ook van die koersen. Ik ga niet zeggen dat ik ga winnen, maar ik wil het wel goed doen. Zeker in Roubaix. Dat is de eerste koers waar ik in topvorm aan de start wil staan."

Wat verwacht de sprinter nu eigenlijk van zijn eerste seizoen bij Arkéa-Samsic? "We moeten eerlijk blijven. We moeten niet denken dat we even goed gaan doen dan Quick-Step of iets in die aard. Wel denk ik dat we enkele goede resultaten kunnen neerzetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties