'Echtgenote van Geraint Thomas heeft beslist dat hij bij Sky moest blijven'
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Volgens hoofdsponsor Milek mocht Thomas niet naar CCC komen van zijn echtgenote

'Echtgenote van Geraint Thomas heeft beslist dat hij bij Sky moest blijven'
Foto: © photonews

Nadat hij dit jaar voor het eerst de Ronde van Frankrijk won, kon Geraint Thomas kiezen bij welke ploeg hij zijn carrière voortzette. De Tourwinnaar opteerde voor een verlengd verblijf bij Sky. Al stond hij heel dicht bij een overstap naar het CCC van Greg Van Avermaet.

Die ploeg mikt in 2019 vol op de klassiekers, maar wil nadien een grote speler in de Tour worden. Dat is alvast de ambitie van hoofdsponsor Dariusz Milek, die daarom ook Thomas wilde binnenhalen. "Bijna had Thomas hier gereden. Hij stond op het punt te tekenen, maar dan heeft zijn vrouw beslist dat hij bij Sky moest blijven. Flauw van Thomas."

Milek spreekt straffe taal in HLN. "Binnenkort hebben we betere renners. Zij die vertrokken zijn en zij die niet gekomen zijn, moeten spijt hebben, ik niet. Het klopt dat we geen renner voor grote rondes hebben, maar BMC had die ook niet. Het team reed voor Porte, maar die toonde niets. Wat ben je daarmee?"

BINNEN DRIE JAAR DE TOUR WINNEN

Het gevolg is wel dat de ambities in grote ronden nog even 'on hold' staan. "Greg Van Avermaet is onze enige kopman. Vanaf 2020 is dat anders. Ik ben hier voor het allerhoogste, om de Tour te winnen. Over twee of drie jaar moet dat kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties