Gaat Tom Meeusen binnenkort nog eens met Mathieu op wandel?

Gaat Tom Meeusen binnenkort nog eens met Mathieu op wandel?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zijn tweede plaats in de Flandriencross is tot dusver het hoogtepunt van het seizoen voor Tom Meeusen. Hij bleef toen lange tijd in het zog van ploegmaat Mathieu van der Poel. Een wedstrijdverloop dat moeilijk op voorhand uit te stippelen is, benadrukt Meeusen.

Een herhaling van zulk scenario is dus niet evident. "Ik had toen mijn beste dag van het seizoen. Mijn start was super. Ik knalde weg met Mathieu. Het was leuk dat hij mij wou  meenemen. Vervolgens kreeg ik vleugels. Dat is een samenloop van omstandigheden. Dat is moeilijk te plannen."

Eén van de moeilijkste dingen is misschien wel om in het begin van de koers vooraan posite in te nemen. "Vorig jaar had ik een extreem slecht jaar. Daardoor moet ik nu telkens vanop de tweede of derde rij starten. Zeker bij snelle crossen moet je daar in het begin rekening mee houden. Eerst moet je zien hoe de benen zijn. Dat is steeds afwachten."

CONSTANTE MEEUSEN

Wat is dan het gevoel van Meeusen over zijn seizoen tot dusver? "Op Hamme na zijn er niet veel grote uitschieters geweest", bekent de veldrijder van  Corendon-Circus aan Wielerkrant. "Ik heb wel constant gereden. Het is niet wow, maar het is zeker niet slecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties