Grote triomf van Thomas had ook invloed op entourage: "Hoe verder de Tour opschoot, hoe erger"

Grote triomf van Thomas had ook invloed op entourage: "Hoe verder de Tour opschoot, hoe erger"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Daar stond Geraint Thomas dan voorbije zomer, op het hoogste schavotje in de Ronde van Frankrijk. Zijn triomf was ook een hele belevenis voor de mensen rondom hem en in het bijzonder zijn echtgenote Sara. Al was het niet alleen maar positief.

"s' Avonds na elke Tourrit belden we elkaar en vroeg hij of het niet mooi zou zijn om zijn voorsprong stabiel te houden. Maar in plaats daarvan, werd die na elke bergrit groter. Het was daar dat ik me zorgen begon te maken", gaf mevrouw Thomas toe aan BBC.

SCHRIK VOOR VALPARTIJEN

"Hoe verder de Tour opschoot, hoe erger het werd. Niet omdat ik twijfelde aan zijn capaciteiten, wél omdat ik schrik had dat hij, net zoals zo vaak in het verleden, ten val zou komen. Hem zien koersen, is eigenlijk niet goed voor mij. Je hebt dan nergens meer controle over. Ik vind het draaglijker als ik terwijl andere dingen doe."

Toen de eindzege eenmaal een feit was, liepen de emoties hoog op. "Ik wist dat hij emotioneel zou worden. Hij liet de tranen ook al de vrije loop op ons huwelijk, uren aan een stuk. Het kwam als een verrassing dat hij Parijs zou binnenrijden als eindwinnaar, daarom kwam het ook zo hard binnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties