Milek heeft enorme drijfveer om van team van Van Avermaet topploeg te maken: "Dit is mijn laatste kans"

Milek heeft enorme drijfveer om van team van Van Avermaet topploeg te maken: "Dit is mijn laatste kans"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dariusz Milek is de naam. Sterke man en hoofdsponsor van CCC, dat Greg Van Avermaet wist te overtuigen. Weer een mecenas in het wielrennen? Ja, maar dan wel eentje met een hart voor de koers. Hoog tijd om eens nader kennis te maken.

"Wielrennen is al mijn hele leven mijn passie", klinkt het in HLN. "Ik heb zelf gekoerst als tiener. Ik was een sprinter: als ik met een groep naar de finish ging, reed de rest voor de tweede plaats. Ik dacht vroeger altijd dat ik profrenner ging worden, dat wielrennen mijn job en leven zou zijn."

ALLES GEWONNEN OP NATIONAAL NIVEAU

Zo is het dus niet helemaal gelopen. "Ik raakte geblesseerd, moest stoppen en ging werken. Een paar jaar later ben ik herbegonnen. Op Pools niveau won ik opnieuw alles, maar ik raakte het beu. Het waren andere tijden. Polen was communistisch en prof worden kon pas na je dertigste."

De eigenaar en oprichter van Continuum Sports probeert het dus in een andere functie. "Nu ben ik vijftig jaar. Ik word oud. Dit is mijn laatste kans om iets te betekenen in het wielrennen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties