Berggehalte Vuelta 2019 is om van te smullen!

Mathias Vranckx
| 0 reacties
Berggehalte Vuelta 2019 is om van te smullen!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Spanje van 2019 belooft er een om duimen en vingers bij af te likken te worden. Al is het er vooral een voor berggeiten.

Voor de klassementsrenners en in hoofdzaak de rode trui liggen er een pak mogelijkheden in de Vuelta van 2019. De rondewedstrijd wordt tussen 25 augustus en 15 september in en rond Spanje afgewerkt en start voor het eerst in Alicante met een vlakke tijdrit van 18 kilometer lang. 

12,8 procent

Voor de rest zijn er maar liefst acht aankomsten boven op een wel erg hoge berg. De eerste serieuze klim is de Observatorio Astronomico de Javalambre (11,8 km aan 7,8%, nvdr.). Daarna komt de Mas de la Costa er al vlug aan. Deze berg heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 12,8 procent over vier kilometer. 

Verder is het uitkijken naar Los Machucos, in de Cantabrische bergen. Deze afdaling creëerde vorig jaar al significante verschillen tussen de topfavorieten voor de eindzege. Voor de rest zijn Alto de la Cubilla, Puerto de Navacerrada, Puerto de la Morcuera and Alto de Gredos de grootste attracties in de laatste week. Wie kraakt wanneer? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties