"Mocht ik ploegbaas zijn van Dumoulin, Roglic of Yates, ik had hen de Tour laten rijden"

Redactie
| 1 reacties
"Mocht ik ploegbaas zijn van Dumoulin, Roglic of Yates, ik had hen de Tour laten rijden"

Heel wat ronderenners hebben in grote lijnen hun programma voor 2019 alvast bekendgemaakt. Zo zijn er heel wat toppers die de Tour links laten liggen en vol op de Giro focussen. Marc Sergeant (Lotto Soudal) kan dat moeilijk vatten.

Zo kiezen onder meer Tom Dumoulin, Primoz Roglic en Simon Yates vol voor de Ronde van Frankrijk. Bij die eerste twee namen heeft dat er ook mee te maken dat er in de Tour weinig en in de Giro veel tijdritkilometers zijn. Simon Yates zegt dan weer dat hij 'nog een rekening te verheffen heeft met de Giro' na zijn inzinking van vorig seizoen. 

Marc Sergeant had het anders gezien als hij hun teammanager was. "Mocht ik ploegbaas zijn van Dumoulin, Roglic of Yates, ik had hen de Tour laten rijden. Daar valt veel meer prestige te winnen", aldus Sergeant in Het Nieuwsblad. "Hun keuze voor de Giro? Ofwel denken ze dat ze niet sterk genoeg zijn om de Tour te kunnen rapen. Ofwel zijn ze een beetje bang voor de getalsterkte van Team Sky in de Tour."

Dominantie

Niet onlogisch natuurlijk, want Sky domineert de laatste jaren de Ronde van Frankrijk. Volgend seizoen trekt de Britse formatie opnieuw met Chris Froome en Geraint Thomas naar de Tour. En dus hopen de kopmannen van andere teams liever op eindwinst in Giro en/of Vuelta dan een podiumplek in de Tour. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties