Patrick Lefevere begrijpt niet waarom luxeknecht vertrok: "Hij heeft praktisch niets van explosiviteit"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Patrick Lefevere begrijpt niet waarom luxeknecht vertrok: "Hij heeft praktisch niets van explosiviteit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na 2017 deed Julien Vermote de deur van Quick-Step Floors achter zich dicht om meer zijn eigen kans te gaan bij Dimension Data. Volgens Patrick Lefevere was dat een verkeerde keuze.

Vermote vond het wel eens tijd om een stap hogerop te zetten in die zin dat hij graag eens kopman wilde zijn in de klassiekers. Maar dat leverde in 2018 nog niet veel op. Lefevere vindt het vertrek van de West-Vlaming dan ook een foute keuze. 

"Julien Vermote heeft niet de juiste keuze gemaakt, maar het was zijn beslissing", aldus Lefevere in de Krant van West-Vlaanderen. "Ik heb er geen probleem mee."

Terugnemen? 

Vader Vermote kwam in de Tour van 2018 al poolshoogte nemen bij Lefevere. "Tijdens de Tour zei zijn vader in Lourdes: 'zou je hem nog terugnemen?' Waarop ik zei: je doet precies alsof het avontuur al mislukt is, terwijl het pas begonnen is."

Lefevere benadrukt wel wat voor sterke renner de hardrijder is. "Julien is een goede coureur, maar hij heeft praktisch niets van explosiviteit. En laat dat net een belangrijk element van het moderne wielrennen zijn", besluit Lefevere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties