Positieve test van Tosh van der Sande storm in een glas water? "Wielrennen wil katholieker zijn dan de paus"

Redactie
| 0 reacties
Positieve test van Tosh van der Sande storm in een glas water? "Wielrennen wil katholieker zijn dan de paus"

Lotto Soudal maakte woensdagavond bekend dat Tosh Van der Sande een positieve dopingtest heeft afgeleverd. De snelle Van der Sande gebruikte een verboden neusspray. Renaat Schotte hoopt dan ook dat het om een vergetelheid gaat.

Van der Sande werd betrapt tijdens de Zesdaagse van Gent. "Hij is niet betrapt op epo, cera of bloeddoping", zegt Renaat Schotte bij Sporza. "Het gaat om een toegelaten substantie in een neusspray, maar bij een controle moet een begeleidende arts die substantie wel vermelden. Er moet iets administratiefs foutgelopen zijn."

"Op een zesdaagse is de ploegdokter niet aanwezig, omdat de renners er voor hun eigen rekening koersen. Ik denk niet dat Tosh Van der Sande die neusspray bewust genomen heeft om zijn prestaties te verbeteren. Volgens mij is het een storm in het glas water. Alle partijen zullen hopen om het zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Liefst voor het begin van het seizoen", stelt Schotte. 

'Dopingstrijd mag over iets anders gaan'

Al is dit vooral een kwalijke zaak voor de 'reputatie' van de renner. "Het is vooral jammer dat er nu een sterretje naast de naam van Van der Sande staat. We kunnen alleen maar hopen dat het voor de renner snel opgelost wordt en dat hij niet in een straatje zonder einde verzeild geraakt, zoals Iljo Keisse destijds. Ik denk dat het wielrennen katholieker wil zijn dan de paus."

"Koers en doping is een huwelijk waarvan de scheiding nooit uitgesproken zal worden, terwijl in andere sporten sommige dopinggevallen zelfs niet de media halen. Als je mijn persoonlijke mening vraagt, dan mag de dopingstrijd over andere zaken gaan dan substanties die voor iedereen vrij te verkrijgen zijn bij de apotheek. Ik kan alleen maar hopen dat Tosh Van der Sande zichzelf kan vrijpleiten en bewijzen dat het om een administratieve vergetelheid gaat", besluit Schotte. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties