Renners van Special Olympics Belgium krijgen training van Jolien D'hoore: "Hoe sneller ik rijd, hoe minder bang ik ben"

Redactie
| 0 reacties
Renners van Special Olympics Belgium krijgen training van Jolien D'hoore: "Hoe sneller ik rijd, hoe minder bang ik ben"
Foto: © photonews

Jolien D'hoore heeft woensdag in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in de Blaarmeersen in Gent training gegeven aan enkele wielrenners van Special Olympics Belgium. Zij bereiden zich voor op de Wereldzomerspelen in Abu Dhabi.

Ook voor Jolien D'hoore zelf was het een nieuwe ervaring. "Het is gewoon moeilijk om het niveau in te schatten: wie kan tot waar al rijden, hoe snel kunnen ze rijden? Maar dat viel heel goed mee", vertelde ze bij Sporza. "Ze waren niet bang en durfden snel hoog gaan in de bochten."

Ook bij haar leerlingen was het een leerrijke ervaring. "Ik was dikwijls bang op de piste, vooral toen ik traag reed. Hoe sneller ik rijd, hoe minder bang ik ben", aldus Evy Ploegaerts. "De fiets met vaste pion ben ik ook niet gewoon. Je kunt er niet mee achteruit trappen en niet remmen. Dat is nieuw voor mij. Ik heb me echt wel moeten aanpassen. Maar het ging goed."

Klaar voor Wereldspelen

D'hoore denkt dat België het goed zal doen op de Wereldspelen. "Het was een goeie training. Ik denk dat ze allemaal heel veel vertrouwen en heel veel zin hebben om naar Abu Dhabi te gaan. Ik zie het goed komen."

"Ze zeggen altijd dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Maar ik win toch ook graag", aldus Ploegaerts. "Ik hoop op een podiumplaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties