Stef Clement weet alvast wat te doen na zijn profcarrière

Redactie
| 0 reacties
Stef Clement weet alvast wat te doen na zijn profcarrière
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Stef Clement kreeg vorige maand te horen dat hij wielrenner af is. De voormalige renner van LottoNL-Jumbo wordt nu analist bij de NOS.

Clement blijft actief bij Jumbo-Visma, maar het is nog niet duidelijkheid wat hij er exact zal doen. "Wat mijn nieuwe rol binnen de ploeg wordt, is nog vaag", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik zal in elk geval ook als analist te horen en te zien zijn bij de NOS. De wielerwereld is mijn vaste honk."

Ook de overstap naar een heel andere wereld is niet gemakkelijk. "Maar laat mij alsjeblieft ook leren hoe de normale wereld werkt. Als wielrenner wordt over het algemeen alles voor je geregeld. Allemaal onder de noemers rust, focus en concentratie. Dat is prima, maar dan moet je ook een re-integratieproject hebben ‘terug naar de wereld’. Daar zal ik zelf energie in moeten steken", zegt de Nederlander. 

Gepamperd

"Mijn vriendin verbaast zich erover dat ik niets weet van voor haar heel vanzelfsprekende dingen. Vorig jaar moest ik op mezelf gaan wonen, televisie en internetaansluiting regelen, de post omzetten, dat had ik nooit gedaan. Ik heb nog nooit mijn eigen belastingformulieren ingevuld. Ik lach er vooral om."

Het cliché dat topsporters gepamperd worden klopt dus wel een beetje volgens Clement. "Ik heb mij altijd hevig verzet tegen het idee dat je wordt gepamperd, maar als topsporter gebeurt dat gewoon, je maakt echt geen deel uit van de normale maatschappij. Ik heb een jongensleven geleefd, dus ben ook een jongen gebleven", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties