Tom Boonen schuift zijn kanshebbers als Sportman, Sportvrouw en Belofte van het Jaar naar voor

Redactie
| 0 reacties
Tom Boonen schuift zijn kanshebbers als Sportman, Sportvrouw en Belofte van het Jaar naar voor

De verkiezing van Sportman en Sportvrouw van het Jaar komt er weer bijna aan. Tom Boonen heeft alvast zijn voorkeur bekendgemaakt en gaat voor een schaatser, een turnster én een wielrenner.

"De Belgische Sportman van het Jaar is voor mij Bart Swings", vertelt Boonen in HLN. "Om de simpele reden dat hij bij zijn allereerste kans op de Olympische Winterspelen meteen een medaille heeft behaald. Dat was zijn grote doel vanaf het moment dat hij de overstap van het inline skaten maakte. Dus alleen maar bewondering daarvoor."

Bij de vrouwen kiest Boonen dan weer voor een turnster. "Bij de vrouwen kies ik voor Nina Derwael. Zij is van haar 10 of 11 jaar helemaal toegewijd aan haar sport. Dat is ook de enige mogelijke weg om op dat niveau te kunnen scoren. Zij is een absoluut voorbeeld voor andere sporters."

Geen competitie voor Evenepoel

Over de 'Belofte van het Jaar' hoeft Boonen niet lang na te denken. Hij zoekt het dan ook in 'zijn' wielerwereld. "Dat was niet zo heel moeilijk dit jaar. Remco Evenepoel stak er met kop en schouders bovenuit. Hij heeft prestaties neergezet die nog nooit neergezet zijn door een belofte-renner of junior. Dit jaar heeft hij geen competitie", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties