Toon Aerts zet steeds meer zijn voet naast die van Wout Van Aert: "Dit jaar een sprong gemaakt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Toon Aerts zet steeds meer zijn voet naast die van Wout Van Aert: "Dit jaar een sprong gemaakt"
Foto: © photonews

Vorig seizoen staken Mathieu van der Poel en Wout Van Aert er telkens bovenuit, maar dit seizoen kunnen we Toon Aerts ook eigenlijk tot de 'grote drie' rekenen. Afgelopen weekend toonde de crosser van Telenet Fidea opnieuw tot wat hij in staat is.

Aerts werd in Antwerpen en Zonhoven telkens knap derde. Alleen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert waren twee keer sterker. Al was er in Zonhoven ook een dosis pech mee gemoeid toen de ketting van Aerts in de slotronde tegenwerkte. "Leuk om de kerstperiode in te gaan met drie podiumplaatsen in de laatste twee weken", aldus Aerts. 

We mogen stilaan zeggen dat Aerts zijn voet steeds meer naast die van Wout Van Aert heeft gezet. "In Zonhoven was het verschil inderdaad niet groot", zag ook Aerts. "Ik maakte foutjes, maar ik kon telkens terugkeren. Dat wil toch iets zeggen. Laat ons daar dus op focussen. Wie weet wat er nog mogelijk is met de zware wedstrijden die er de komende weken nog aankomen."

"Voor mij komen er veel wedstrijden aan die belangrijk zijn door de verschillende klassementen"

Aerts wilde voor dit seizoen graag de kloof op Van der Poel en Van Aert verkleinen. Dat lukt vrij aardig. "En dat is toch een opsteker. Vorig jaar moest ik bijvoorbeeld in Antwerpen samen met Corné van Kessel en Lars van der Haar nog een minuut toestaan op Wout. Maar dit jaar heb ik de aansluiting met Wout gemaakt, terwijl Corné en Lars op een minuut bleven hangen. Dan zie je toch wel dat ik een sprong heb gemaakt."

Vanaf zondag begint de drukke kerstperiode met de Wereldbeker in Namen. "Voor mij komen er veel wedstrijden aan die belangrijk zijn door de verschillende klassementen. Namen is alvast een wedstrijd die me ligt. Ik kijk er wel naar uit", besluit Aerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties