Tosh van der Sande reageert voor het eerst na positieve dopingtest

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tosh van der Sande reageert voor het eerst na positieve dopingtest
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tosh Van der Sande heeft voor het eerst gereageerd op zijn positieve dopingtest tijdens de Zesdaagse van Gent. Dat maakte zijn team Lotto Soudal woensdagavond bekend. De snelle Van der Sande spreekt over een vergissing.

Tosh Van der Sande werd door Lotto Soudal voorlopig geschorst. De 28-jarige renner werd betrapt op het gebruik van de verboden neusspray Sofrasolone. Die neusspray is alleen toegestaan mits een doktersattest, maar dat had Van der Sande niet. De Lotto Soudal-renner spreekt over een materiële vergissing. 

Van der Sande viel woensdag dan ook even van zijn stoel. "Groot was mijn verbazing toen ik een brief ontving met een afwijkend analyseresultaat", doet Van der Sande zijn verhaal bij Sporza. "Tijdens de Zesdaagse van Gent werd ik gecontroleerd op doping."

"De laatste dag is het gebruikelijk dat alle renners die het podium hebben gehaald, worden gecontroleerd. Mijn staal bevatte prednisolone, afkomstig van de neusspray Sofrasolone. Deze neusspray is vrij verkrijgbaar, werd mij bezorgd via de ploegarts en is toegelaten binnen wedstrijdverband voor zover vermeld op het dopingcontroleformulier."

"Het gaat hier dus louter om een materiële vergissing" - Tosh Van der Sande

"Ik nam deze gewoon intranasaal. In de hectiek werd bij vergissing op het formulier 'Mometasone-spray' vermeld in plaats van 'Sofrasolone'. Het gaat hier dus louter om een materiële vergissing. In het verleden gebruikte ik afwisselend de twee neussprays, altijd bezorgd via een ploegarts."     

Er is dus geen sprake van een écht dopinggeval. Van der Sande wil dan ook zo snel mogelijk zijn naam gezuiverd zien. "Ik zal nu samen met advocaten Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer en mijn manager Jef Van den Bosch het nodige doen om een en ander te duiden aan de UCI en mijn naam te zuiveren", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties