"Ik ben optimistisch": Advocaat Tosh Van Der Sande reageert na positieve dopingtest

"Ik ben optimistisch": Advocaat Tosh Van Der Sande reageert na positieve dopingtest
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was toch even serieus schrikken toen we hoorden dat Tosh Van Der Sande een positieve dopingplas had afgeleverd tijdens de Gentse Zesdaagse. Toch zou een lange schorsing mogelijk kunnen worden afgewend.

Tosh Van der Sande werd door Lotto Soudal voorlopig geschorst, nadat de 28-jarige hardrijder werd betrapt op het gebruik van prednisolone.

Die neusspray is dan wel niet verboden, maar moet wel worden aangegeven. Van Der Sande zou zich naar eigen zeggen vergist hebben bij het aangeven van de juiste spray, omdat hij ook een andere spray gebruikt soms.

Optimisme

"Ik ben optimistisch", is advocaat Johnny Maesschalck duidelijk in Het Laatste Nieuws. "We hebben nog niet alle gegevens ter beschikking, maar ik ben ervan overtuigd dat we heel begrijpelijk en duidelijk zullen kunnen uitleggen wat er gebeurd is. We kijken uit naar het moment dat het dossier volledig is."

Als de verdediging kan aantonen dat het over een vergetelheid gaat, komt de Belg vermoedelijk weg met een kleine schorsing van bijvoorbeeld een maand. In het andere geval kan een schorsing tot twee jaar door de UCI worden uitgevaardigd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties