Met Wereldbeker Namen voor de deur alweer cruciaal weekend voor Tom Meeusen: "Zo proberen te houden"

Met Wereldbeker Namen voor de deur alweer cruciaal weekend voor Tom Meeusen: "Zo proberen te houden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag is er eerst de Waaslandcross in Sint-Niklaas, maar zondag is het weer tijd om klassement te gaan rijden in de Wereldbekermanche in Namen. Tom Meeusen hecht belang aan de klassementen en wil zijn positie met hand en tand verdedigen.

De renner van Corendon-Circus heeft alvast eens de balans opgemaakt van de verschillende klassementen. "Ik sta na vijf wedstrijden nog altijd vijfde in de Superprestige, ik sta zesde in de DVV en zit in de Wereldbeker dicht tegen de top tien aan. Dat is zeker niet slecht. Ik ben daar wel trots op", vertrouwt Meeusen ons toe. "Ik ga dat zo proberen te houden."

KLAAR VOOR DE KERSTPERIODE

Om in de Wereldbeker de top tien in te duiken, moet hij twintig punten ophalen ten opzichte van Kevin Pauwels. Na Namen komt er natuurlijk de altijd drukke kerstperiode aan. "Ik denk wel dat ik daar klaar voor ben. Ik ben gezond, ik voel me nog fris."

Als we het zo horen, mogen we van Meeusen alleszins verwachten dat hij zich gaat tonen in de crossen die eraan komen. "De kansen die zich voordoen in een wedstrijd, ga ik niet laten liggen. Ik ga proberen om nog eens vol uit te pakken en de kansen te grijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties