? Oeps? Mathieu van der Poel rijdt de oude fiets van ... Liboton stuk: "Roland zal het even zonder fiets moeten stellen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
? Oeps? Mathieu van der Poel rijdt de oude fiets van ... Liboton stuk: "Roland zal het even zonder fiets moeten stellen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén advies: laat Mathieu van der Poel niet met een oude crossfiets van Roland Liboton rondrijden, want dan loopt het mis. De Europese kampioen veldrijden probeerde het eens met een fiets van vroeger, maar het resultaat was een derailleur in een gebroken ketting.

"Mooi ding, redelijk anders wel. Geen schijfremmen in ieder geval", lachte Mathieu van der Poel toen hij de fiets zag staan. "Op het zicht zou ik toch voor de mijne kiezen."

Oudere broer David nam het eerst de proef op de som. "F*ck, die is zwaar. Niet normaal", stelde David vast. "Het is lastig. Die haken zijn enorm raar. Wij zijn het gewoon om elke milliseconde te kunnen schakelen, maar hier moet je je handen verzetten. Ik kan mezelf moeilijk voorstellen dat je hier vroeger mee moest crossen."

Excuses van Mathieu

En dan ging jongere broer Mathieu maar eens zijn kans op de fiets van Liboton. "Dit is een vet fietsje, hoor", waarna het fout liep. "Mijn derailleur in het wiel! Gedaan met opnames. Crossen in die tijd zou dus niks voor mij zijn."

Van der Poel bood wel zijn verontschuldigingen aan. "Mijn oprechte excuses voor het kapotmaken van zijn materiaal. Hij zal het even zonder fiets moeten stellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties