Belgisch rondetalent van Quick-Step naar Jumbo-Visma: "Het was de stap die ik nodig had"

Redactie
| 0 reacties
Belgisch rondetalent van Quick-Step naar Jumbo-Visma: "Het was de stap die ik nodig had"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgend seizoen zijn er naast Wout Van Aert nog drie Belgen aan de slag bij Jumbo-Visma. Het wordt ook uitkijken naar de prestaties van het jonge klimtalent Laurens De Plus.

De Plus maakt de overstap van Quick-Step Floors. "De eerste indrukken zijn ronduit goed", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Nieuwe ploeg, nieuwe werking. De benadering is toch anders dan wat ik gewend was. Zo werken we bijvoorbeeld met een ‘foodcoach’. Geen verkeerd woord over Quick-Step, maar hier gaan ze toch nog een stapje verder. En de focus ligt meer op klimmen."

De jonge Oost-Vlaming zal alvast de Giro rijden. "Het team wil een grote ronde winnen met Roglic en ik ga hem daarin bijstaan. Aangezien Primoz op de Giro mikt, zal ik ook de Giro rijden. Er wordt ook heel open en direct gecommuniceerd. Zo ken ik nu al mijn programma voor min of meer het ganse seizoen en dat heeft me toch verrast."

Vrij rol in tweede deel van seizoen

"Het grote voordeel van die directheid is dat je jezelf perfect kunt voorbereiden op een wedstrijd. Alles draait om Roglic. Als één iemand binnen de ploeg een grote ronde kan winnen, dan is hij het wel. In het tweede deel van het seizoen krijg ik vaker een vrije rol. Op termijn hoop ik te kunnen doorgroeien naar wat ik bij de beloften was, een kopman."

De Plus is alvast blij met zijn keuze. "Het was de stap die ik nodig had. Anders zou ik het te makkelijk blijven opnemen, nu besef ik dat ook ik keihard zal moeten werken. Bij Quick-Step teerde ik te veel op talent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties