Europese beloftekampioene met Dominicaans bloed aan straf seizoen bezig: "Toen we net begonnen, keek iedereen raar op"

Redactie
| 0 reacties
Europese beloftekampioene met Dominicaans bloed aan straf seizoen bezig: "Toen we net begonnen, keek iedereen raar op"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Zonhoven vochten Sanne Cant en Denise Betsema een spannende strijd om de zege uit, maar met Ceylin del Carmen Alvarado stond er ook een 20-jarige Nederlandse op het podium. Maar zoals haar naam doet vermoeden, liggen de roots van Alvarado niet in Nederland.

Alvarado en haar 16-jarige broer Salvador, een talentvolle junior, hebben Dominicaans bloed. "Toen we net begonnen waren, keek iedereen toch raar op", vertelt de 20-jarige Ceylin, die zich in Rosmalen tot Europese kampioene bij de beloften kroonde, in Het Nieuwsblad

"Iedereen was blanke renners gewend en plots stonden wij daar tussen. En we deden het dan nog vrij goed, dat was in het begin vrij confronterend voor de rest en al snel was het gedaan met lachen. Maar naarmate ze ons leerden kennen en we langer in het wereldje vertoeven, ging het goed. Er zullen nog wel racisten tussenzitten, maar dat heb je helaas overal. Ik ga daar geen energie aan verspillen."

Wereldtitel

Alvarado brak dit seizoen helemaal door bij de beloften én de eliterensters. "Ik heb een super­seizoen en dat wil ik bekronen met een wereldtitel", is ze ambitieus.

"Ik deed eerst aan atletiek en in de winter aan veldlopen. Maar ik ging eens kijken naar een training van Salvador en stelde vast dat daar een pak meisjes waren. Dus probeerde ik het ook en kijk: ik doe het nog steeds en wil er mijn ­beroep van maken", besluit Alvarado. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties